Kuřecí kung pao podle Pohlreicha recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Čína tentokrát připravená podle receptu šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Kuře kung pao je skvělý asijský pokrm, který si určitě najde spoustu fanoušků.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g kuřecích stehen bez kostí a kůže
  • 100 g nesolených arašídů
  • 2 cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 - 3 lžíce sezamového oleje
  • 200 ml vody
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 vrchovatá lžička chilli koření


Způsob přípravy

Na suché pánvi opražíme arašídy, necháme vychladnout a poté je nasekáme na menší kousky. Nožem rozdrtíme stroužky česneku, cibuli i jarní cibulku nakrájíme nadrobno, maso na menší kousky a chilli papričku na kolečka.

V hlubší pánvi rozehřejeme sezamový olej, přidáme cibuli, necháme ji zesklovatět, přisypeme česnek a minutku orestujeme. Nakonec přijde do pánve maso, které restujeme dokud nezhnědne.

Ve vodě necháme rozpustit cukr, přimícháme sojovou omáčku, škrob, zázvor a chilli. Směs vlijeme do pánve, zvýšíme teplotu a tekutinu přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, přisypeme jarní cibulku, chilli papričku, arašídy a necháme pár minut prohřát. Kung pao podáváme s jasmínovou rýží.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kuřecí kung pao podle Pohlreicha recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu kuřecí kung pao podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuřecí kung pao podle Pohlreicha

Kde najít informace



×