Kuřecí kung pao podle Pohlreicha recept
Velmi populární jídlo z asijské kuchyně, to je kuře kung pao, v němž se krásně prolínají pestré chutě a vůně. Co je na tomto pokrmu ještě skvělé, je rychlá a velmi snadná příprava. Kung pao se tradičně podává v kombinaci rýží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kuřecích stehen bez kostí a kůže
- 100 g nesolených arašídů
- 1 jarní cibulka
- 2 žluté cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 lžičky kukuřičného škrobu (např. Gustin)
- ½ lžičky strouhaného zázvoru
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce sezamového oleje (lze nahradit i slunečnicovým)
- 1 lžička krupicového cukru
- 1 - 1 ½ lžičky chilli koření
- 200 ml vody
Způsob přípravy
Na suché pánvi opražíme arašídy, necháme je zchladnout a poté nasekáme na menší kousky. Maso nakrájíme na nudličky, cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a rozkrájíme na plátky. Česnek zbavíme slupky a rozdrtíme ho plochou stranou nože.
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme žlutou cibuli, stáhneme trochu teplotu na sporáku a chvilku ji restujeme. Do pánve přidáme česnek a asi půl minuty vše opékáme, přičemž cibuli a česnek promícháváme. Nyní přijde na řadu maso, které přidáme a restujeme tak dlouho, dokud nezačne hnědnout.
Ve vodě rozmícháme sójovou omáčku spolu se škrobem, cukrem, zázvorem, chilli práškem a tak dlouho mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Směs vlijeme do pánve k masu, zvýšíme teplotu a jakmile začne tekutina vřít, přidáme jarní cibulku, chilli papričku, arašídy a vše ještě dvě minuty povaříme.