Kuřecí kung pao podle Pohlreicha recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Velmi populární jídlo z asijské kuchyně, to je kuře kung pao, v němž se krásně prolínají pestré chutě a vůně. Co je na tomto pokrmu ještě skvělé, je rychlá a velmi snadná příprava. Kung pao se tradičně podává v kombinaci rýží.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g kuřecích stehen bez kostí a kůže
  • 100 g nesolených arašídů
  • 1 jarní cibulka
  • 2 žluté cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu (např. Gustin)
  • ½ lžičky strouhaného zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce sezamového oleje (lze nahradit i slunečnicovým)
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 - 1 ½ lžičky chilli koření
  • 200 ml vody


Způsob přípravy

Na suché pánvi opražíme arašídy, necháme je zchladnout a poté nasekáme na menší kousky. Maso nakrájíme na nudličky, cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a rozkrájíme na plátky. Česnek zbavíme slupky a rozdrtíme ho plochou stranou nože.

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme žlutou cibuli, stáhneme trochu teplotu na sporáku a chvilku ji restujeme. Do pánve přidáme česnek a asi půl minuty vše opékáme, přičemž cibuli a česnek promícháváme. Nyní přijde na řadu maso, které přidáme a restujeme tak dlouho, dokud nezačne hnědnout.

Ve vodě rozmícháme sójovou omáčku spolu se škrobem, cukrem, zázvorem, chilli práškem a tak dlouho mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Směs vlijeme do pánve k masu, zvýšíme teplotu a jakmile začne tekutina vřít, přidáme jarní cibulku, chilli papričku, arašídy a vše ještě dvě minuty povaříme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kuřecí kung pao podle Pohlreicha recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu kuřecí kung pao podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuřecí kung pao podle Pohlreicha

Kde najít informace



×