Kuřecí řízek s parmezánem recept
Kuřecí řízek s parmezánem společně s vařenými brambory a míchaným zeleninovým salátem je komfortní oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Zeleninu použijte nejlépe tu sezónní, čerstvou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g kuřecích prsou
- 3 vejce
- 120 g parmezánu
- 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- olivový olej
- 250 g kukuřičné strouhanky
- hladká mouka
- mořská sůl
Způsob přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na řízky a lehce je naklepeme. V misce smícháme nastrouhaný parmezán s bazalkou a kukuřičnou strouhankou. Ve druhé misce rozšleháme vejce se špetkou soli.
Ve vyšší pánvi zahřejeme olej. Mezitím řízky obalíme postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi se strouhankou.
Na oleji pak zvolna smažíme kuřecí řízky z obou stran dozlatova. Po usmažení je odkládáme na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku.
ještě teplé podáváme kuřecí řízky s parmezánem s vhodnou přílohou.