Kuřecí řízky trochu jinak recept
Kuřecí řízky trochu jinak jsou křehké a pikantní. Můžete použít kukuřičnou nebo jinou bezlepkovou mouku a můžete jimi pohostit i celiaky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky kuřecího masa (prsa)
- 1 vejce
- 1 bílý smetanový jogurt
- hladká mouka
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- 1 citron
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
V míse promícháme jogurt se špetkou pepře, papriky a trochou citronové šťávy. Přidáme nastrouhanou cibuli a utřený česnek a důkladně vše promícháme.
Kuřecí maso osolíme a pak je vložíme do připravené marinády, tak aby bylo celé pokryté. Maso necháme ležet v marinádě několik hodin, nejlépe do druhého dne.
Druhý den řízky vyndáme a zbylou marinádu smícháme s vajíčkem a trochou mouky. Promícháme a připravíme si tak hladké těstíčko, ve kterém každý řízek důkladně obalíme. Připravené řízky necháme na talíři ještě asi 1,5 hodiny odležet.
Po uplynutí této doby všechny řízky v rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme dozlatova.