Kuřecí steak s chřestem a krémovou česnekovou omáčkou recept
Skvělý jarní recept ideální pro lidi, kteří drží nízkokalorickou dietu. Kombinace svěží zeleniny a dietního kuřecího masa s lahodnou jogurtovo-česnekovou omáčkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 polévková lžíce řepkového oleje
- 2 kuřecí prsa bez kůže (asi 150 g každé)
- 10 středních chřestových oštěpů, každý nakrájený na třetiny
- 1 velký nebo 2 malé pórky, dobře umyté a silně nakrájené na plátky
- 3 celerové tyčinky, nakrájené na plátky
- 200 ml zeleninového vývaru se sníženým obsahem soli
- 140 g mraženého hrášku
- 1 vaječný žloutek
- 4 lžíce přírodního bio jogurtu
- 1 stroužek česneku, jemně nastrouhaný
- ⅓ malé balení čerstvého estragonu, nasekané
- nové brambory, k podávání (volitelně)
Způsob přípravy
Zahřejte olej na velké nepřilnavé pánvi a osmahněte kuřecí prsa po dobu 5 minut z obou stran, dokud nejsou krásně dozlatova.
Přidejte nakrájený chřest, pór a celer, nalijte vývarem a vařte cca 10 minut. Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut.
Mezitím rozmíchejte vaječný žloutek s jogurtem a česnekem. Do zeleniny vmíchejte jogurtovou směs a přidejte estragon.