Kuřecí stir-fry se zeleninou recept
Lehká a rychlá večeře, která vás zahřeje. Talíř plný barev vykouzlíte za méně než 30 minut.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lžíce olivového oleje
- 250 g kuřecích prsou
- 1 červená paprika nakrájená na plátky
- 1 žlutá paprika nakrájená na plátky
- 1 šálek mrkve nakrájené na plátky
- 1 šálek hub nakrájených na plátky
- 2 šálky brokolice
- 1 šálek kukuřice
- ¼ šáleku sojové omáčky
- 3 stroužky česneku mleté
- 3 lžíce hnědého cukru
- 1 čajová lžička sezamového oleje
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- nakrájenou zelenou cibuli a sezamová semínka pro ozdobu volitelně
Způsob přípravy
Ve wok pánvi nebo na velké pánvi rozpalte jednu polévkovou lžíci olivového oleje. Orestujte maso dokud se nezatáhne. Přidejte papriku, hrášek, mrkev, houby, brokolici a kukuřici a restujte zhruba 2-3 minuty.
Společně rozšlehejte sojovou omáčku, česnek, hnědý cukr, sezamový olej, kuřecí vývar a kukuřičný škrob.
Směs nalijeme na zeleninu a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou a sezamovými semínky.