Kuřecí vývar recept
Dobrý, silný kuřecí vývar je příjemný společník ,při podzimních večerech. Zahřeje, dodá sílu a při nachlazení přijde více než vhod.
(celý recept)
Ingredience receptu
- pepř černý - mletý
- 3 ks stroužky česneku - český
- 1 - 2 ks kuchyňská cibule
- 2 ks kuřecí stehna
- 3 - 4 ks mrkev
- sůl
- 1 - 2 hrst petrželka - kadeřavá
- 1/2 ks velkého celeru
- 3 ks menší petržel
- nudle
- 3 - 4 kuličky nového koření
- bylinka - kari
- bujón
Způsob přípravy
Nejprve si mrkev, petržel a celer opláchneme. Oškrabeme slupku. Oloupeme si kuchyňskou cibuli a česnek.
Do hrne si vložíme kuřecí stehna. Přidáme mrkev, petržel a polovinu celeru. Vhodíme stroužky česneku. Nakonec přidáme cibuli. Vše zalijeme vodu. Osolíme a okořeníme. Vaříme.
V mezičase si uvaříme, podle návodu, nudle do polévky. Až bude maso hotové, polévku přecedíme do jiného hrnce. Zbavíme ji tím šlemu. Maso obereme. Vrátíme do hrnce s polévkou. Zeleninu si na prkénku pokrájíme na drobno a dáme do polévky. Odebereme kuličky nového koření. Ochutnáme, podle potřeby dochutíme oblíbeným kořením nebo bylinkami. Já občas přidám bylinku kari i bujón.
Do hotové polévky přisypeme pokrájenou kadeřavou petrželku. Promícháme. Do hlubokého talíře nandáme nudle, zalijeme kuřecím vývarem a můžeme servírovat. Nechte si chutnat...