Květáková polévka s pórkem a s kořením Dukkah je zdravá, chutná a krásně voní. Neobvyklá a chuťově výrazná varianta květákové polévky. (celý recept)
Květáková polévka s pórkem a s kořením Dukkah je zdravá, chutná a krásně voní. Neobvyklá a chuťově výrazná varianta květákové polévky. Rozhodně ji vyzkoušejte.
Nejprve si připravíme směs koření Du...
Květáková polévka s pórkem a s kořením Dukkah je zdravá, chutná a krásně voní. Neobvyklá a chuťově výrazná varianta květákové polévky. Rozhodně ji vyzkoušejte.
Nejprve si připravíme směs koření Dukkah. V pánvi opékáme koriandrová semínka, pistáciová semínka a sezamová semínka s mořskou solí za stálého míchání, až se koření krásně rozvoní. Pak pánev odstavíme z plotny.
V hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme nakrájený celer, nakrájený pórek a utřený česnek.Po třech minutách přidáme nakrájený květák a ještě dvě minuty vše restujeme.
Nyní přidáme do hrnce vývar a přivedeme ho k varu. Polévku vaříme asi 20 minut, do změknutí zeleniny.
Polévku nyní necháme vychladnout, dochutíme ji solí a pepřem a po částech ji v mixéru rozmixujeme na hladký krém.
Před podáváním polévku znovu ohřejeme. Podáváme k ní chléb, misku s olivovým olejem a misku s kořením Dukkah. Chleba namočíme do olivového oleje a pak do misky s kořením. Ke květákové polévce takto upravený chléb chutná výtečně.