Recept Kvašáky

Detail receptu na jídlo Kvašáky. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Kvašáky

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Kvašáky, neboli rychlokvašky, jsou okurky naložené v solném nálevu. Mějme na paměti, že na 1 l vody potřebujeme 400 g soli. Okurky používáme nejčastěji velké až přerostlé.

Okurky důkladně omyjeme. Stejně tak i vinné listy, snítky kopru a kořen křenu. Křen nakrájíme na kolečka. Na naložení použijeme velkou skleněnou nebo kameninovou nádobu. Okurky propícháme na několika místech vidličkou a naskládáme je do nádoby, prokládáme je kolečky křenu, koprem a vinnými listy.

Připravíme si silný solný roztok a zalijeme jím okurky tak, aby byly zcela ponořeny a ještě je zatížíme, aby se nedostaly na povrch. Pak ještě dolijeme nálev až k hrdlu nádoby. Necháme okurky v klidu kvasit. Po 7 až 14 dnech by měly být hotové. Je třeba je ochutnat. Jsou-li hotové, dáme je do chladna. Nálev může být někdy trochu zakalený, ale to není na závadu.

Fotografie: Wikimedia.org

Kvašáky, neboli rychlokvašky, jsou okurky naložené v solném nálevu. Mějme na paměti, že na 1 l vody potřebujeme 400 g soli. Okurky používáme nejčastěji velké až přerostlé. Okurky důkladně omyjeme. ...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 60 min
  • Počet porcí 10

Recenze a hodnocení receptu Kvašáky


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Kvašáky

Ingredience receptu Kvašáky

okurky
kopr
kořen křenu
vinné listy
sůl

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Zeleninové
Hledat podobné recepty jako Kvašáky

Podobné recepty jako Kvašáky


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů