recepty

Kvašáky


Kvašáky jsou pikantní a rychlou variantou nakládaných okurek. Použijte na ně přerostlé okurky nakládačky...
(celý recept)

Kvašáky jsou pikantní a rychlou variantou nakládaných okurek. Použijte na ně přerostlé okurky nakládačky....

Ingredience receptu

  • 1 kg okurek
  • čerstvý kopr
  • mořská sůl (2,5 lžíce na 1 l vody)
  • vinné listy

Způsob přípravy

Do velké zavařovací sklenice naskládáme na dno čerstvé snítky kopru a vinné listy. Na to položíme vrstvu dobře omytých okurek, propíchaných na několika místech vidličkou. Na okurky znovu položíme vrstvu z kopru a vinných listů.

Takto vše vrstvíme až je sklenice plná. Vrchní vrstvu tvoří kopr a vinné listy. Pak do sklenice nalijeme vlažnou osolenou vodu tak, aby vše bylo ponořené.

Sklenici přikryjeme víkem, ne však příliš těsně, a necháme ji stát na teplém místě asi 8 dní. Pak již kvašáky uložíme do chladna a můžeme je konzumovat.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kvašáky.
Hledat podobné recepty na internetu jako Kvašáky

Naši partneři