Do hrnce nalijeme vývar spolu s kokosovým mlékem a přidáme česnek, zázvor a podrcené celé stonky citronové trávy, kafirové listy a celé chilli papričky. Celé to přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 15 min pak vývar s mlékem přeceďte a uchovejte stranou.
V druhém hrnci si rozpálíme rostlinný a sezamový olej a orestujeme si cibulku. Přidejte kurkumu, cukr a dalších 5 min opékejte na mírném ohni. Zkaramelizovanou cibulku dejte stranou a do hrnce vmíchejte růžičky květáku a orestujeme je dozlatova zhruba 3-5 min.
Potom do hrnce s květákem přilejte vývar s kokosovým mlékem, limetovou šťávou a sojovou omáčkou. Celé to vařte 10-15 min, dokud květák nezměkne. Polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte zdobenou jarní cibulkou, koriandrem a zkaramelizovanou cibulí.