4 polévkové lžíce:olej – např. slunečnicový (nebo máslo)
3,4 l:voda
1 špetka:muškátový květ
1 ks:bujón (např. kuřecí)
0,5 kávové lžičky:sůl
2 - 3 ks:střední brambory
0,5 ks:pěkný květák
Způsob přípravy
Brambory oškrabeme a rozkrájíme. Květák si nalámeme na růžičky. Omyjeme pod vodou.
V hrnci si uděláme světlou jíšku z tuku a hladké mouky. Osmahneme. Do varné konvice si dáme vařit vodu. Potom ji opatrně nalijeme do hrnce a metličkou promícháme.
Okořeníme a osolíme. Nandáme brambory a kousky květáku. Vaříme asi čtvrt hodiny.
Horkou polévku nandáme do talíře a můžeme ozdobit petrželkou. Dobrou chuť.