Květákové rizoto recept
Květákové rizoto s hovězím masem báječně voní čedarem. Můžete k němu přidat nasucho opečený toast.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- 200 g mletého hovězího masa
- 1 citron
- 70 g čedaru
- špetka mleté červené papriky
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
- olivový olej
Způsob přípravy
Ve vyšší pánvi na oleji orestujeme mleté maso. Přidáme k němu špetku koření a dusíme ho asi 10 až 15 minut.
Omytý květák rozebereme na růžičky a v mixéru je rozmixujeme na drobné kousky. V kastrole na oleji pak květák asi 3 minuty za stálého míchání smažíme. Nakonec přidáme citronovou šťávu, špetku soli a pepře a dobře promícháme.
Ke květáku přidáme mleté maso, důkladně ho promícháme a podle potřeby dochutíme kořením. Každou porci květákového rizota nakonec posypeme nastrouhaným čedarem.