recepty

Líné lazaně


Líné lazaně jsou poměrně snadné, rychlé a připravíme je bez velké námahy. Asi proto se jim tak říká...
(celý recept)

Líné lazaně jsou poměrně snadné, rychlé a připravíme je bez velké námahy. Asi proto se jim tak říká. Kromě toho jsou skvělé a velmi chutné. Za všeho nejdříve si troubu předehřejeme na 200 stupňů. V...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 450 g libového mletého hovězího masa
  • rostlinný olej
  • 8 plátků pařeného kravského sýra Provolone
  • 340 g plátků lazaní
  • 1 hrnek strouhaného parmezánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 1 sklenice rajčatové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 menší cibule

Způsob přípravy

Líné lazaně jsou poměrně snadné, rychlé a připravíme je bez velké námahy. Asi proto se jim tak říká. Kromě toho jsou skvělé a velmi chutné. Za všeho nejdříve si troubu předehřejeme na 200 stupňů. V zapékací míse na troše oleje opečeme mleté maso až zhnědne, pak přidáme utřený česnek, bazalku, oregano a umletou cibulku, směs osolíme a opepříme a vše dusíme ještě asi 4 minuty. Pak vyndáme maso na zvláštní talíř. Plátky lazaní připravené podle návodu na obalu rozložíme na dno zapékací mísy. Na ně rovnoměrně rozložíme polovinu masové směsi, zalijeme ji rajčatovou omáčkou, přikryjeme plátky lazaní a pečeme v troubě, až se lazaně ohřejí a lehce zhnědnou (přibližně 10 minut). Potom navrch rozložíme zbytek masa, na něj rozložíme plátky sýra Provolone a na něj znovu položíme plátky lazaní. Nakonec vše posypeme strouhaným parmezánem, znovu vložíme do trouby a pečeme dalších 10 minut. Sýr by se měl za tu dobu úplně roztéci. Hotové lazaně podáváme horké.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Těstoviny

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Líné lazaně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu líné lazaně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Líné lazaně

Naši partneři