Lahodná sekaná recept
Začneme tím, že si namočíme starší rohlíky v mléce. Na rozehřáté pánvi s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibuli.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500g mletého vepřového masa
- 500g mletého hovězího masa
- 3 lžíce majoránky
- 2 vejce
- 2 starší rohlíky
- 1 velká cibule
- 2 dl mléka
- 3 lžičky soli
- 2 hrsti strouhanky
- 3 stroužky česneku
- vaječné bílky na potření
- máslo na vytření mísy
Způsob přípravy
Začneme tím, že si namočíme starší rohlíky v mléce. Na rozehřáté pánvi s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibuli. V míse si smícháme oba druhy mas, spolu s majoránkou, vajíčky, prolisovaným česnekem a osmaženou cibulkou, osolíme. Vše ručně promícháme a k tomu přidáme vyždímané rohlíky. Mícháme a přidáváme podle potřeby strouhanku. Z této směsi vytvoříme bochánek, který položíme na vymazanou zapékací mísu.
Podlijeme vodou a potřeme rozšlehanými vaječnými bílky. Vkládáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi tak 1 a čtvrt hodiny dokud nezhnědne. Během pečení poléváme sekanou výpekem a přiléváme vodu podle potřeby. Sekaná jde výborně buď s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší.