recepty

Lahodný jahodový džem


Lahodný jahodový džem se v naší spíži určitě dlouho neohřeje. Namazaný na čerstvé pečivo, na lívance, palačinky, do jogurtových pohárů, na promazávání dortů. A ještě leckde jinde ho můžeme použít, takže v jahodové sezóně se pusťme do jeho přípravy...
(celý recept)

Lahodný jahodový džem se v naší spíži určitě dlouho neohřeje. Namazaný na čerstvé pečivo, na lívance, palačinky, do jogurtových pohárů, na promazávání dortů. A ještě leckde jinde ho můžeme použít, ta...

Ingredience receptu

  • 1 kg čerstvých jahod
  • 1 sáček konzervantu Gelfix super 3:1
  • 800 g cukru krupice
  • špetka kyseliny citronové

Způsob přípravy

Dobře očištěné jahody nasypeme do většího kastrolu a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme cukr smíchaný s konzervačním přípravkem, a za stálého míchání vše přivedeme k varu.

Pak snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 3 minuty. Během vaření sbíráme pěnu z povrchu. Kastrol pak odstavíme z plotny a do džemu přidáme kyselinu citronovou. Znovu dobře promícháme.

Ještě horký džem pak nalijeme do čistých suchých sklenic a uzavřeme je víčkem. Skleničky otočíme na 15 minut dnem vzhůru. Pak je otočíme zpátky a necháme vychladnout. Aby nám jahodový džem dlouho vydržel, skladujeme ho na suchém a tmavém místě.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Pomazánky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lahodný jahodový džem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu lahodný jahodový džem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Lahodný jahodový džem

Naši partneři