recepty

Lasagně


Lasagne jsou nejstarším druhem těstovin, které mají široký a plochý tvar. Toto je italská specialita, kde se mezi lasagne vrstvami střídají různé druhy omáček a dalších přísad...
(celý recept)

Lasagne jsou nejstarším druhem těstovin, které mají široký a plochý tvar. Toto je italská specialita, kde se mezi lasagne vrstvami střídají různé druhy omáček a dalších přísad. Do trouby na stredni t...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 450g italské klobásy
  • 350g mleté hovězí maso
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1/2 hrnku nadrobno nakrájené cibule
  • 1 plechovka rozmačkaných rajčat
  • 2 plechovky rajského protlaku
  • 1/2 hrnku vody
  • 2 lžíce cukru
  • 1.5 lžíce bazalky
  • 1/2 lžíce fenyklu
  • 1 lžíce italského koření
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 balíček lasagne
  • 400g ricotty sýra
  • 1 ks vejce
  • 1/2 lžíce soli
  • 350g mozarella plátky
  • 3/4 hrnku nastrouhaného parmezánu

Způsob přípravy

Lasagne jsou nejstarším druhem těstovin, které mají široký a plochý tvar. Toto je italská specialita, kde se mezi lasagne vrstvami střídají různé druhy omáček a dalších přísad. Do trouby na stredni teplotu dáváme smíchané mleté maso s klobásou, prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou cibulí. Pečeme dokud nám to nezhnědne. Teď si v hrnci smícháme rajčatový protlak s rozmačkanými rajčaty a vodou. Přidáme bazalku, cukr, 2 lžíce petrželky, italské koření, semínka fenyklu a pepř. Přikryjeme a necháváme vařit asi tak 1,5hod, za občasného míchání. Do hrnce, s vařící se osolenou vodou vkládáme lasagne těstoviny. Po 8-10 minutách vaření vyjmeme a těstoviny omyjeme ve studené vodě. V misce smícháme vejce s ricottou sýrem. Přidáme sůl, zbytek petrželky a pořádně promícháme. Rozehřejeme si troubu na 190°C. Vezmeme si zapékací mísu, její dno vymažeme máslem a pokladme lasagne podélně. Na to rozetřeme masovou směs. Pak opět poklademe podélně plátky lasagní, na to rozetřeme směs ricotty a na to poklademe plátky mozarelly. Opět pokryjeme masovou směsí, plátky mozarelly a nahrubo nastrouhaným parmezánem. Přikryjeme alobalem tak, aby se nedotýkal sýra. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut, poté sundáme alobal a pečeme dalších 25minut.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Těstoviny

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lasagně.
Hledat podobné recepty na internetu jako Lasagně