recepty

Lasagne s mletým hovězím masem


Lasagne s mletým hovězím masem voní sýrem a bylinkami, a může to být skvělá teplá večeře pro celou rodinu. Těstoviny mají v oblibě přece i děti...
(celý recept)

Lasagne s mletým hovězím masem voní sýrem a bylinkami, a může to být skvělá teplá večeře pro celou rodinu. Těstoviny mají v oblibě přece i děti. Na vysoké pánvi zahřejeme olej a 5 až 10 minut na ně...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 105 gramů lasagní
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 2 nadrobno nasekané cibule
  • 400 g naložených rajčat
  • 320 g hrubě nastrouhané mrkve
  • 1 lžíce nasekaného zeleného tymiánu
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • zeleninový vývar nebo voda
  • 2 stroužky česneku
  • 175 g nadrobno nakrájené celerové natě
  • řepkový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • omáčka:
  • 400 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 15 g strouhaného parmezánu
  • 1 bobkový list
  • 50 g polohrubé mouky

Způsob přípravy

Lasagne s mletým hovězím masem voní sýrem a bylinkami, a může to být skvělá teplá večeře pro celou rodinu. Těstoviny mají v oblibě přece i děti. Na vysoké pánvi zahřejeme olej a 5 až 10 minut na něm smažíme cibuli, celer, mrkev a utřený česnek. Pak přidáme mleté maso a vše promícháme. Když se maso trochu opeče, přidáme do pánve nakrájená rajčata, špetku pepře, tymián, balzamikový ocet, rajčatové pyré a trochu vody. Vše zvolna vaříme ještě 5 minut za občasného zamíchání. Podle chuti směs osolíme. Připravíme si omáčku. Nejprve usmažíme z másla a mouky světlou jíšku. Tu zalijeme mlékem, přidáme bobkový list a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Hotovou omáčku okořeníme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Připravený plát lasagní položíme do vymazané zapékací misky, navrstvíme na něj masovou směs,zalijeme částí omáčky, pak položíme další plát, opět ho pokryjeme masovou směsí a omáčkou a nakonec zakryjeme posledním plátem těstovin. Povrch posypeme strouhaným sýrem a v mírně předehřáté troubě zvolna pečeme 30 až 35 minut. Po upečení necháme lasagne odpočívat 15 minut a můžeme je podávat.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Těstoviny

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu lasagne mletým hovězím masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Lasagne s mletým hovězím masem

Naši partneři