Lazaně recept
Lazaně s mletým masem, rajčaty, cuketou a různými druhy sýra. Známe spoustu receptů na toto oblíbené jídlo. Tento recept je se špenátem a rozhodně stojí za vyzkoušení. Je rychlý a lazaně se špenátem chutnají báječně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 plátků lazaní
- 400 g listového špenátu
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany
- 200 g ricotty
- 60 g nastrouhaného čedaru
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Lazaně předvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Ve vysoké pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme utřený česnek a špenát a za stálého míchání všechno krátce podusíme.
Nyní pánev odstavíme z plotny, přidáme ricottu a polovinu strouhaného sýra. Promícháme a okořeníme pepřeme a solí podle chuti.
Do pekáče vymazaného olejem vrstvíme střídavě plátky lazaní a špenátovou směs. Poslední vrstva by měly být lazaně. Vše zalijeme smetanou a posypeme zbytkem sýra.
V předehřáté troubě lazaně pečeme asi 30 až 40 minut dozlatova.