V hlubší pánvičce, nebo hrnci, si na menším množství oleje orestujeme pokrájenou uzeninu, tu samozřejmě můžeme i úplně vynechat, ale pro řadu strávníků, převážně mužů, je uzenina v leču nepostradatelná.
Opečenou uzeninu následně vyndáme na talíř a na výpek přidáme na proužky nakrájenou papriku, která nejdéle měkne. Osolíme, opepříme a přidáme sladkou nebo pálivou papriku (podle chuti). Po chvilce přidáme na kousky pokrájenou cuketu a přilijeme trochu vody, přiklopíme pokličkou a necháme podusit.
Nakonec přidáme pokrájená rajčata, ideálně zbavená slupky, ale pokud na to nemáte nervy, můžou být klidně i se slupkou. Na pánvičku vrátíme k zelenině i opečenou uzeninu a vše chvilku povaříme.
Nakonec přidáme vajíčka, promícháme, necháme přejít varem a případně dosolíme. Podáváme s chlebem nebo bramborami.