Lehký bramborový salát recept
Tento lehký bramborový salát je bez majonézy. Tudíž je zdravější a dietnější než ten, který všichni známe. Chutná přesto výborně, až ho ochutnáte, určitě získá stálé místo ve vašem jídelníčku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g salátových brambor (typ A)
- svazeček jarní zelené cibulky
- zelená plochá petrželka
- olivový olej
- ocet
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Vodu slijeme a brambory necháme téměř úplně vychladnout. Ještě vlažné je oloupeme a nakrájíme na menší kostky.
Nakrájené brambory nasypeme do mísy, přidáme k nim nadrobno nakrájenou zelenou cibulku a petrželku. Nakonec zlehka salát promícháme s olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a octem.
Lehký bramborový salát chutná vlažný, ale i vychlazený v ledničce. Chutná samotný, nebo jako příloha ke všem pečeným, smaženým a grilovaným masům.