recepty

Lesklé vláčné perníčky


Perníčky mají své místo v české kuchyni. Po upečení se vláčné perníčky mohou zdobit polevou. Používají i jako ozdoby na stromeček. Stačí před pečením udělat špejlí do perníku dírku. ..
(celý recept)

Perníčky mají své místo v české kuchyni. Po upečení se vláčné perníčky mohou zdobit polevou. Používají i jako ozdoby na stromeček. Stačí před pečením udělat špejlí do perníku dírku. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření15 minPočet porcí25 porcí


Ingredience receptu

  • 1 ks vaječný bílek (na cukrovou polevu)
  • 3 ks vajíčka
  • 1 kávová lžička skořice – mletá
  • 1 kávová lžička šťáva z citrónu (na ochucení polevy)
  • 0,1 kg med – např. lesní
  • 0,65 kg mouka – hladká
  • 1 kávová lžička jedlá soda
  • 0,15 kg cukr – moučkový (na polevu na ozdobení)
  • 1 ks kypřicí prášek do perníku
  • ¼ kg cukr - moučkový
  • 50 g kvalitní sádlo

Způsob přípravy

Sypké suroviny promícháme, spolu s kořením. Zvlášť necháme suroviny na polevu. Vmícháme sádlo. Přidáme vajíčka. Nandáme med. Prohněteme, nejlépe rukama.

Zabalené těsto uskladníme na pár hodin v chladničce.

Potom ho rozválíme na vále a vykrajovátky vykrojíme. Pečeme na plechu vyložené pečícím papírem, zhruba čtvrt hodiny.

Po vyndání z trouby, mašlovačkou potřeme perníčky, vyšlehaným vejcem. Budou se pěkně lesknout. Během pečení si připravíme polevu např. bílou. Metličkou vyšleháme šťávu z citrónu s moučkovým cukrem a jedním bílkem. Poleva by se měla lehce táhnout. Hustotu upravíme cukrem nebo naředíme šťávou z citrónu.


  • Kuchař: Monika K.
  • Publikováno:

Kategorie: Cukroví

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lesklé vláčné perníčky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu lesklé vláčné perníčky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Lesklé vláčné perníčky

Naši partneři