Letní salát s grilovaným lilkem recept
Letní salát s grilovaným lilkem je pikantní, lehký a plný vitamínů. Jako příloha ke grilovaným masům je vynikající, ale samotný nahradí i lehký oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lilek
- 8 cherry rajčat
- 1 jarní cibulka
- 1 malá salátová okurka
- 120 g balkánského sýra
- 30 ml olivového oleje
- 50 ml vinného octa
- čerstvá zelená petrželka
- sůl
- mletý barevný pepř
Způsob přípravy
Lilek pečlivě omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Z obou stran kolečka lilku osolíme a necháme chvíli odležet. Pak je osušíme od přebytečné tekutiny, rozložíme na rozpálený grilovací rošt a grilujeme asi 2 minuty z obou stran.
Mezitím si připravíme zálivku. V misce rozšleháme olej s vinným octem, přidáme špetku soli a pepřem.
Rajčata, jarní cibulku a okurku omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Promícháme zeleninu s grilovaným lilkem a přidáme i nakrájenou zelenou petrželku.
Nakonec salát zalijeme zálivkou, opatrně promícháme a posypeme nakrájeným balkánským sýrem.