Levandulový sirup recept
Levandulový sirup si udělejte z levandule vypěstované na čistém místě kde nejsou psi a kočky, protože se neomývá. Sirup vám vydrží v ledničce dlouho, třeba do letních míchaných nápojů se bude určitě hodit.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 45 stonků levandule i s květy
- 700 g cukru krupice
- 3 citrony
- 3 l vody
Způsob přípravy
Levanduli necháme ležet na tácu pár hodin aby zavadla. Pak ji vložíme do velkého hrnce, Přidáme na plátky nakrájené citrony a zalijeme asi litrem vody. Vodu přivedeme k varu, pak odstavíme hrnec z plotny a uložíme ho do chladna na 24 hodin..
Druhý den přidáme do hrnce cukr, zbytek vody a znovu vše za stálého míchání znovu přivedeme k varu. Jakmile by se měla voda začít vařit, hrnec stáhneme z plotny.
Hned sirup scedíme a plníme ho do čistých skleněných lahví.