Klasické cukroví s nezaměnitelnou chutí oceníte v mrazivých lednových dnech k horkému čaji, ale i jako sladké pohoštění ke kávě kdykoliv. (celý recept)
Klasické cukroví s nezaměnitelnou chutí oceníte v mrazivých lednových dnech k horkému čaji, ale i jako sladké pohoštění ke kávě kdykoliv.
Těsto připravíme z prosáté hladké mouky, nastrouhaného más...
Klasické cukroví s nezaměnitelnou chutí oceníte v mrazivých lednových dnech k horkému čaji, ale i jako sladké pohoštění ke kávě kdykoliv.
Těsto připravíme z prosáté hladké mouky, nastrouhaného másla, cukru, žloutků a vlažné vody. Po důkladném uhnětení zabalíme do potravinové folie a necháme uležet v ledničce do druhého dne.
Na pomoučeném vále pak těsto rozválíme na tenký plát (asi 3 mm) a formičkami vykrajujeme tvary cukroví. Pečeme na vymazaném plechu v předehřáté troubě (200 stupňů) dozlatova.
Vychladlé koláčky slepíme marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.