recepty

Listové těsto na slano - šneci


Listové těsto na slano - šneci, to je jeden z receptů na slané a rychlé pohoštění. Hodí se k vínu, k pivu, nebo třeba k dobrému čaji. Velmi dobře se ale hodí i jako předkrm pro slavnostní příležitosti...
(celý recept)

Listové těsto na slano - šneci, to je jeden z receptů na slané a rychlé pohoštění. Hodí se k vínu, k pivu, nebo třeba k dobrému čaji. Velmi dobře se ale hodí i jako předkrm pro slavnostní příležitost...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1 balení listového těsta
  • 100 g šunky
  • jemný kečup
  • pikantní směs koření - podle vlastní chuti
  • 100g strouhaného parmezánu

Způsob přípravy

Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme na tenčí plát, potřeme ho kečupem a posypeme kořením, které jsme si zvolili. Pak těsto pokryjeme tenkými plátky šunky a nakonec ho posypeme strouhaným sýrem.

Listové těsto zavineme do rolády a tu necháme v ledničce trochu ztuhnout. Pak roládu nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem.

Šneky pečeme v předehřáté troubě několik minut, až se těsto začne zbarvovat do hněda. Upečené kousky pak naskládáme na servírovací tác a můžeme je podávat.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu listové těsto slano šneci .
Hledat podobné recepty na internetu jako Listové těsto na slano - šneci

Naši partneři