Listový salát s brokolicí a mrkví recept
Zdravý a chutný salát z čerstvých zelených lístků a zeleniny vařené v páře. Díky takové úpravě je salát vydatný a plný vitaminů a minerálů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 růžiček brokolice,
- 3 mrkve,
- 4 červené cibule,
- 2 hlávkové saláty,
- hrst mangoldu,
- Zálivka:
- 7 lžic olivového oleje,
- 2 lžíce celozrnné hořčice,
- 1 lžíce medu,
- 3 lžíce citronové šťávy,
- sůl a pepř na dochucení
Způsob přípravy
Připravte si mísu na zálivku, vložte všechny ingredience a metličkou důkladně promíchejte, dokud se vše nespojí v jemný dresink.
Salát a mangold natrháme na menší kousky, propláchneme vodou a necháme odkapat.
Cibuli oloupeme, mrkev oškrabeme a brokolici opláchneme. Připravíme si napařovací hrnec s osolenou vodou. Vodu přivedeme k varu a poté na pařáček vložíme celé cibule. V zakrytém hrnci necháme vařit max. 10 minut, podle velikosti cibule, tak aby změkla a získala sladkou chuť. Přidáme mrkve a napařujeme dalším 5 minut. Nakonec vložíme do hrnce brokolice a společně ještě 5 minut povaříme.
Čerstvou i pokrájenou vařenou zeleninu promícháme v míse a před podáváním na talíři zakápneme hořčicovou zálivkou.