Nabídka
Přidej
recepty

Losos


Tato velmi chutná ryba se řadí mezi nejoblíbenější druhy.

Tato velmi chutná ryba se řadí mezi nejoblíbenější druhy. Mezi její přednosti patří mimo jiné také vysoký obsah omega - 3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro správnou činnost cév a losos je i b...

Mezi její přednosti patří mimo jiné také vysoký obsah omega - 3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro správnou činnost cév a losos je i bohatým zdrojem bílkovin, tedy energie a vitamínů skupiny B, které udržují náš mozek v kondici. Díky tomu, že jsou kosti lososa poměrně velké a snadno se vyndavají, si tato ryba našla fanoušky i mezi dětskými strávníky. Dnes se s vámi podělím o recept na lososa na citronu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 kousky - filety z lososa
  • 1 citron v bio kvalitě
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • hrst čerstvého estragonu
  • sůl
  • pepř

Způsob přípravy

Citron omyjeme, kůru nastrouháme a společně s vymačkanou šťávou ji přidáme do keramické nebo plastové misky. Přilijeme olej, přisypeme nadrobno nakrájený česnek a nasekaný estragon. Kdo tuto bylinku doma nemá, tak ji v receptu vynechá. Finální pokrm lze místo toho ozdobit například rukolou nebo lístky šalvěje.

Do marinády přidáme sůl, pepř a nakonec filety z lososa, které v ní pěkně ze všech stran namočíme. Misku i s masem zakryjeme potravinovou fólií a necháme pár minut marinovat.

Troubu rozehřejeme na 200°C. Pro pečení ryby zvolíme zapékací misku nebo plech vyložený pečícím papírem. Rybu poklademe do nádoby a dáme do trouby. Hotová bude přibližně za 15 minut. Kdo použije gril, doba úpravy se o pár minut zkrátí.

Hotového lososa podáváme s kuskusem a miskou čerstvého salátu.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Ryby

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Losos.
Hledat podobné recepty na internetu jako Losos

Naši partneři