Sdílet:

Losos recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Losos je jednou z nejoblíbenějších ryb. Jeho maso je jemné a šťavnaté, doplněné omáčkou se zelenými bylinkami podle vaší chuti, může být velmi delikátní a také pokaždé chutnat trochu jinak.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 filety z lososa
  • olivový olej
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • omáčka:
  • 4 vejce
  • 120 g másla
  • 1 citron
  • 50 ml bílého vína
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • zelená petrželka


Způsob přípravy

Nejdříve si připravíme omáčku. Ve vodní lázni ušleháme žloutky, lžíci citronové šťávy, víno, špetku pepře a soli. Ušleháme do pěny, odstavíme z plotny a vmícháme rozpuštěné máslo. Nakonec do omáčky přidáme nadrobno nasekanou petrželku.

Filety důkladně očistíme, z obou stran je osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme lžičku másla a oba kousky ryby restujeme přibližně 5 minut po každé straně.

Každou porci ryby na talíři polijeme připravenou omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Losos recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Losos.
Hledat podobné recepty na internetu jako Losos

Kde najít informace



×