Losos recept
Losos je jednou z nejoblíbenějších ryb. Jeho maso je jemné a šťavnaté, doplněné omáčkou se zelenými bylinkami podle vaší chuti, může být velmi delikátní a také pokaždé chutnat trochu jinak.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 filety z lososa
- olivový olej
- mletý černý pepř
- sůl
- omáčka:
- 4 vejce
- 120 g másla
- 1 citron
- 50 ml bílého vína
- sůl
- mletý bílý pepř
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Nejdříve si připravíme omáčku. Ve vodní lázni ušleháme žloutky, lžíci citronové šťávy, víno, špetku pepře a soli. Ušleháme do pěny, odstavíme z plotny a vmícháme rozpuštěné máslo. Nakonec do omáčky přidáme nadrobno nasekanou petrželku.
Filety důkladně očistíme, z obou stran je osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme lžičku másla a oba kousky ryby restujeme přibližně 5 minut po každé straně.
Každou porci ryby na talíři polijeme připravenou omáčkou.