recepty

Losos pečený v alobalu


Losos pečený v alobalu je snadná a rychlá příprava této výborné ryby. Můžeme použít malé rybí filety, nebo podkovy z rybího masa...
(celý recept)

Losos pečený v alobalu je snadná a rychlá příprava této výborné ryby. Můžeme použít malé rybí filety, nebo podkovy z rybího masa. Troubu nejdříve předehřejeme na 200 stupňů. Plech vyložíme alobalem...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření25 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 4 filety z lososa
  • 6 lžic tekutého másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 citrony
  • 1 lžička nasekaného tymiánu
  • 2 lžíce medu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • čerstvá petrželka - pro ozdobení

Způsob přípravy

Losos pečený v alobalu je snadná a rychlá příprava této výborné ryby. Můžeme použít malé rybí filety, nebo podkovy z rybího masa. Troubu nejdříve předehřejeme na 200 stupňů. Plech vyložíme alobalem, jemuž ponecháme velké okraje na přehnutí. Alobal vymažeme olejem, nebo vystříkáme olejem ve spreji. Citron nakrájíme na tenká kolečka a položíme ho po celé ploše alobalu. Na něj pak naskládáme osolené a opepřené rybí filety vedle sebe. V malé misce smícháme oregano, tymián, utřený česnek, med a tekuté máslo. Touto směsí zalijeme rybí porce. Nyní přesahující folii přehneme a jídlo v alobalu uzavřeme. Pečeme přibližně 12 minut, až je ryba hotová. Alobal odkryjeme a troubu přepneme na gril. Grilujeme přibližně dvě minuty. Hotovou rybu přendáme na talíře a posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou. Podáváme teplé.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Rybí maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Losos pečený v alobalu.
Nebo hledejte podobné podle části názvu losos pečený alobalu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Losos pečený v alobalu

Naši partneři