Sdílet:

Losos s hřiby recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Když se spojí chutný losos s aromatickými houbami, nemůže vzniknout špatný pokrm. I když jde o jídlo trochu hutnější, k podzimnímu období se skvěle hodí. Rybu zalitou omáčkou podáváme s bramborem a přidat lze i na másle podušený špenát.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g čerstvých hřibů
  • 4 plátky lososa
  • 125 g smetany na vaření
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 30 g másla
  • 1/2 šalotky
  • pažitka
  • snítka libečku (nebo lžička sušeného)
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Lososa umyjeme, osušíme, mírně osolíme, opepříme a na oleji ho zprudka opékáme několik minut (asi 3 - 5) z každé strany. Poté ho uložíme stranou a udržujeme v teple.

Na pánvi rozpustíme máslo a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. K ní přidáme očištěné, nadrobno pokrájené hřiby a dvě minuty dusíme. Houby ochutíme nasekanými bylinkami a kořením.

V misce nebo vyšším hrnečku rozmícháme smetanu s bílým vínem a vlijeme je do pánve. Stáhneme plamen a omáčku svařujeme tak dlouho, dokud se její obsah nezmenší na polovinu.

Plátky lososa servírujeme na talíř a zalijeme připravenou omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Losos s hřiby recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Losos s hřiby.
Nebo hledejte podobné podle části názvu losos hřiby .
Hledat podobné recepty na internetu jako Losos s hřiby

Kde najít informace



×