Skvělá kombinace sladkého chilli, medu, sezamového oleje a rybí omáčky vás doslova omámí. Toto jídlo připravíte za několik málo minut, a proto se skvěle hodí ve chvíli kdy nemáte času nazbyt. (celý recept)
Skvělá kombinace sladkého chilli, medu, sezamového oleje a rybí omáčky vás doslova omámí. Toto jídlo připravíte za několik málo minut, a proto se skvěle hodí ve chvíli kdy nemáte času nazbyt....
Předehřejte si troubu na 200 C - 180 C a vložte 2 filety z lososa bez kůže do mělké zapékací misky.
Smíchejte 1 lžíci sladké chilli omáčky, 1 lžíci medu, 1 lžičku sezamového oleje, 1 lžíci mirinu, 2 lžíce sójové omáčky a 2 lžičky jemně nastrouhaného zázvoru v malé misce a nalijte na lososa, aby byly filety úplně zalité. Vložte do trouby a pečte 10 minut.
Mezitím si připravíme pak choi. Odkrojte konec a otrhejte jednotlivé lístky.
Ve wok pánvi zahřejte 2 lžičky rostlinného oleje a 2 lžičky sezamového oleje, přidejte 3 strouhané stroužky česneku a krátce restujte, aby změkly.
Přidejte pak choi a smažte, dokud listy nezačnou vadnout. Nalijte 75 ml rybího nebo zeleninového vývaru, zakryjte pánev a nechte dusit po dobu 5 minut - cíl je mít pak choi jemné, ale stále trochu křupavé.
Pak choi podávejte v mělkých miskách, navrch s lososem. Posypejte 2 lžičky opečeného sezamových semínek a podávejte s hnědou rýží nebo nudlemi, pokud chcete.