recepty

Low carb jogurtový chléb


Přinášíme recept na nízkosacharidové pečivo bez klasické mouky. Pokud plánujete hubnout do plavek, nízkosacharidová dieta může být to pravé řešení. Na pečivo jsme velmi navyklí a pro některé z nás je naprosto nepředstavitelné jeho vysazení. Postupně si člověk na nový způsob stravování tak zvykne, že pečivo zařazuje opravdu jen občas. ..
(celý recept)

Přinášíme recept na nízkosacharidové pečivo bez klasické mouky. Pokud plánujete hubnout do plavek, nízkosacharidová dieta může být to pravé řešení. Na pečivo jsme velmi navyklí a pro některé z nás je ...

Ingredience receptu

  • 150 g tučného jogurtu (řeckého či smetanového s 10 % tuku)
  • 4 vejce M
  • 5 g soli
  • 80 g zlatého lněného semínka
  • 20 g psyllia
  • 50 g směsi semínek a ořechů (např. dýňová, slunečnicová, pekany)
  • 5 g prášku do pečiva (bez lepku a fosfátů)

Způsob přípravy

Do misky přidejte vejce, jogurt a sůl. Vše důkladně promíchejte. Jednotlivé ingredience přesně na gram odvažte. Přece jen u pečení (zejména s psylliem) záleží na každém gramu.

Rozemelte najemno lněná semínka a psyllium. Tuhle práci velmi dobře zastane elektrický mlýnek na kávu, případně výkonný sekáček.

Pokud chcete do těsta přimíchat ořechy, rozdrťte je na menší kousky. Ideálně je vložte do nějakého sáčku a několika údery paličkou na maso je rozbijte. V mlýnku či v sekáčku byste je rozsekali moc nejemno. Pokud přidáváte semínka, můžete je nechat vcelku. Ty rozbíjet není nutné. Do těsta můžete přimíchat různé koření (kmín, rozmarýn), česnek, sušená rajčata, parmezán. Fantazii se meze nekladou.

Promíchejte důkladně umletý len a psyllium, prášek do pečiva a semínka či ořechy. Přilijte vaječnou směs, opravdu dobře a důkladně promíchejte. Nechte alespoň 2 minuty těsto odstát a zhoustnout.

Z lepkavého středně hustého těsta vypracujte 2 vyšší bochníky. Těsto se vám nesmí rozlít po plechu (ten vyložte pečicím papírem), ale musí držet tvar. Pokud je příliš tekuté, raději do něj zapracujte ještě trošku psyllia.

Bochníčky vložte do trouby předem vyhřáté na 160 °C a pečte přibližně 50-55 minut. Během této doby troubu neotevírejte, ať vám těsto zbytečně nespadne.

Po stanovené době chleba vytáhněte, položte na bavlněnou či papírovou utěrku (ty pomůžou vytáhnout z pečiva přebytečnou vlhkost) a nechat vychladnout. Teprve potom můžete chleba nakrájet. Pokud byste tenhle krok přeskočili, pečivo by bylo příliš vlhké a mazlavé.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Low carb jogurtový chléb.
Nebo hledejte podobné podle části názvu low carb jogurtový chléb .
Hledat podobné recepty na internetu jako Low carb jogurtový chléb

Naši partneři