Máslové skořicové rolky polité vanilkovou polevou báječně voní a ještě lépe chutnají. Třeba ke kávě nebo k čaji. (celý recept)
Máslové skořicové rolky polité vanilkovou polevou báječně voní a ještě lépe chutnají. Třeba ke kávě nebo k čaji.
Trouba musí být předehřátá na 170 stupňů. V misce smícháme polovinu cukru s polovino...
Máslové skořicové rolky polité vanilkovou polevou báječně voní a ještě lépe chutnají. Třeba ke kávě nebo k čaji.
Trouba musí být předehřátá na 170 stupňů. V misce smícháme polovinu cukru s polovinou vlažného mléka, přidáme droždí, zamícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Ve velké míse ušleháme vejce, máslo, sůl a zbylý cukr. Přidáme kvásek a postupně za stálého míchání přidáváme mouku, až uhněteme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme těsto asi 80 minut kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Mezitím máslo pro náplň a pro polevu slijeme do malé pánvičky a zahříváme ho. Když změní barvu na hnědou a získá ořechovou vůni, ohřívání zastavíme, máslo znovu rozdělíme do dvou misek a necháme ho vychladnout.
Skořici a cukr smícháme v jiné misce.
Těsto rozválíme na válu na obdélník velikosti 30x45 cm o tloušťce něco přes půl centimetru. Povrch placky potřeme hnědým máslem z jedné misky a posypeme skořicovým cukrem. Pak celou placku opatrně srolujeme do válce a nařežeme na přibližně 10 menších rolek.
Rolky naskládáme do vymazaného pekáče a necháme ještě asi hodinu kynout. Pak pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme je půl hodiny, až začnou zlátnout.
Hotové skořicové rolky vyndáme z trouby a necháme je 10 minut chladnout. Mezitím připravíme polevu smícháním všech ingrediencí včetně druhé misky hnědého másla. Polovinu polevy nalijeme na upečené rolky a necháme dál chladnout.
Před podáváním polijeme trochou polevy každou rolku ještě jednou.