Mátová zmrzlina s čokoládou recept
Kdo má rád vanilkovou zmrzlinu, čokoládu a peprmintovou chuť, pro toho je mátová zmrzlina s čokoládou to pravé. Příprava zabere minimum času a pokud chceme zmzlinový dezert křupavější, použijeme navíc sušenky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 balení vanilkové zmrzliny
- 2 balení peprmintové čokolády od Nestle
- 600 ml šlehačky
- čokoládová poleva
- mátové sušenky od Nestle (nemusí být)
Způsob přípravy
Kdo má rád vanilkovou zmrzlinu, čokoládu a peprmintovou chuť, pro toho je mátová zmrzlina s čokoládou to pravé. Příprava zabere minimum času a pokud chceme zmzlinový dezert křupavější, použijeme navíc sušenky. Nejdříve ušleháme šlehačku do tuha. Vanilkovou zmrzlinu nakrájíme na podlouhlé "sendvičové" pláty a položime je na tác těsně vedle sebe.
Zmrzlinu potřeme tuhou šlehačkou a posypeme natrouhanou peprmintovou čokoládou. Na to rozložíme sušenky a lehce přitlačíme. Pak znovu vrstvu zmrzliny, šlehačky a čokolády. Tác vložíme od mrazáku a necháme lehce zamrazit. Potom vyjmeme a polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypeme zbytkem mátové čokolády. Znovu zmrazíme v mrazáku.