Míchaná vejce jsou známou a oblíbenou snídaní. Pokud je připravíte přesně podle tohoto receptu, budou vláčná, jemná, prostě přesně taková, jaká mají být. (celý recept)
Míchaná vejce jsou známou a oblíbenou snídaní. Pokud je připravíte přesně podle tohoto receptu, budou vláčná, jemná, prostě přesně taková, jaká mají být.
Nejprve důkladně rozšleháme vejce se smetan...
Míchaná vejce jsou známou a oblíbenou snídaní. Pokud je připravíte přesně podle tohoto receptu, budou vláčná, jemná, prostě přesně taková, jaká mají být.
Nejprve důkladně rozšleháme vejce se smetanou a špetkou soli.
Vyšší pánev dáme na sporák a zahřejeme. Pak do ní vložíme máslo a necháme ho rozpustit. Dříve než začne hnědnout, na něj nalijeme rozšlehaná vejce. 20 vteřin je necháme být, pak vejce promícháme, aby se oddělila ode dna.
Znovu necháme 10 sekund v klidu a pak opět promícháme ode dna. Toto opakujeme tak dlouho, dokud nemají vejce správnou konzistenci. Ne příliš řídká, ale ani vysušená.
Pak pánev odstraníme z plotny a necháme několik minut stát a můžeme servírovat. Podáváme s čerstvým pečivem a ozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.