Maďarské polévky a vůbec maďarská jídla se těší velké oblibě, což je fakt, kterému se díky výrazným chutím a osobitosti pokrmů nelze co divit. (celý recept)
Maďarské polévky a vůbec maďarská jídla se těší velké oblibě, což je fakt, kterému se díky výrazným chutím a osobitosti pokrmů nelze co divit....
Omyté vepřové plíčky dáme do osolené studené vody a vaříme. Když změknou, vybereme je a umeleme. Přidáme nadrobno nakrájenou osmaženou uzenou slaninu, mletý pepř, vejce, mouku, všechno dohromady zpracujeme a uděláme malé kuličky.
Z tuku a hladké mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme ji přecezenou plíčkovou polévkou, přidáme ocet nebo citrónovou šťávu a dobře povaříme.
Do vařící polévky zavaříme malé kuličky, chvíli povaříme a odstavíme. Rozmícháme žloutek s máslem, dáme do trochu vychladlé polévky a podáváme.