Maďarská slepičí polévka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Tento recept přehledně popisuje jak na slepičí polévku tentokrát v maďarském balení. Slepičí polévka je červenější a ostřejší.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/2 slepice nebo kohouta
  • 1/4 kg hovězího masa nebo hovězí oháňky
  • 1/4 kg hovězích kostí
  • 2 l vody
  • 20 dkg kořenové zeleniny
  • 2 listy hlávkového zelí
  • 1 zelená paprika
  • 5 dkg čerstvých hub
  • 1 zralé rajče
  • 1/2 menšího květáku
  • 5 dkg zeleného hrášku
  • 5 zelených fazolek
  • 1 cibule
  • na špičku nože červené papriky
  • pepř
  • sůl
  • pažitka


Způsob přípravy

Očištěnou a vykuchanou slepici nebo kohouta, hovězí maso a kosti omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pod pokličkou pomalu přivedeme do varu.

Asi za půl hodiny přidáme očištěnou, omytou a rozkrájenou zeleninu, zelné listy, očištěnou papriku, houby, rajče, květák, fazolky, cibuli, červenou papriku, několik zrnek pepře, sůl a vaříme, až maso změkne.

Potom polévku přecedíme, něco masa obereme z kostí, nakrájíme a dáme do polévky.

Ve slané vodě uvaříme vaječné nudličky a přidáme do polévky. Přidáme sekanou pažitku a podáváme. Maso, které zbylo, můžeme podávat s křenem nebo s rajskou omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Maďarská slepičí polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Maďarská slepičí polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu maďarská slepičí polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Maďarská slepičí polévka

Kde najít informace



×