recepty

Maďarský guláš


Maďarský guláš je pěkně pikantní. Podávat ho můžeme s pečivem nebo s houskovým knedlíkem...
(celý recept)

Maďarský guláš je pěkně pikantní. Podávat ho můžeme s pečivem nebo s houskovým knedlíkem....

Ingredience receptu

  • 500 g hovězího masa
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 200 ml masového vývaru
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • kmín
  • olivový olej
  • mletá pálivá paprika
  • mletá sladká paprika
  • mořská sůl
  • hladká mouka

Způsob přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nahrubo a česnek utřeme se solí. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a když se zahřeje, přidáme maso, cibuli i česnek a promícháme.

Vše krátce osmahneme, pak přidáme trochu vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného zamíchání asi 10 minut. Pak přidáme oloupaná a pokrájená rajčata, špetku sladké i pálivé papriky a kmínu. Vše promícháme a podlijeme vývarem. Znovu maso dusíme až do změknutí. Během této doby podle potřeby maso podléváme vývarem a občas zamícháme.

1 lžíci mouky rozmícháme v trošce vývaru a když je maso měkké, omáčku jím zahustíme. Teď již jen krátce povaříme. Do hotového guláše přidáme smetanu a podle potřeby ho osolíme a okořeníme.

Podáváme s vybranou přílohou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Maďarský guláš.
Nebo hledejte podobné podle části názvu maďarský guláš .
Hledat podobné recepty na internetu jako Maďarský guláš

Naši partneři