Maďarský perkelt ze skopového je báječný pokrm pro milovníky masa. Přílohu si zvolíme už podle své chuti, ale postačí jen čerstvé pečivo. (celý recept)
Maďarský perkelt ze skopového je báječný pokrm pro milovníky masa. Přílohu si zvolíme už podle své chuti, ale postačí jen čerstvé pečivo....
Maso důkladně očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky. V kastrole rozpustíme sádlo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Pak přidáme mletou červenou papriku a promícháme.
Nyní do kastrolu nasypeme kostky masa a lehce je ze všech stran osmahneme. Maso zalijeme vínem, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného promíchání do měkka. Je-li třeba podléváme horkou vodou nebo vývarem.
Když je maso měkké a zůstala nám pěkně hustá šťáva, pokrm osolíme podle chuti, přidáme utřený česnek, worcesterovou omáčku a špetku majoránky. Vybereme vhodnou přílohu a můžeme podávat.