Maďarský perkelt recept
Maďarský perkelt ze skopového je báječný pokrm pro milovníky masa. Přílohu si zvolíme už podle své chuti, ale postačí jen čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g skopového masa
- 1 bílá cibule
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžíce sádla
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička majoránky
- 100 ml bílého vína
- worcesterová omáčka
- sůl
- voda nebo vývar
Způsob přípravy
Maso důkladně očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky. V kastrole rozpustíme sádlo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Pak přidáme mletou červenou papriku a promícháme.
Nyní do kastrolu nasypeme kostky masa a lehce je ze všech stran osmahneme. Maso zalijeme vínem, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného promíchání do měkka. Je-li třeba podléváme horkou vodou nebo vývarem.
Když je maso měkké a zůstala nám pěkně hustá šťáva, pokrm osolíme podle chuti, přidáme utřený česnek, worcesterovou omáčku a špetku majoránky. Vybereme vhodnou přílohu a můžeme podávat.