Malinová polévka recept
Skvělé osvěžení do horkých letních dnů. Tato polévka se servíruje za studena a strávníky nejen zasytí, ale také posílí jejich imunitu a zvedne jim náladu. Maliny jsou totiž nejen chutné, ale i tělu prospěšné.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 hrnky čerstvých nebo mražených malin
- ½ hrnku cukru
- ¼ hrnku červeného džusu - brusinkového, rybízového nebo z bílých hroznů
- 1 hrnek zakysané smetany
- hrst najemno nasekané čerstvé máty
Způsob přípravy
Maliny, džus a cukr dáme do hrnce a rozmixujeme ponorným mixérem. Směs přecedíme přes síto, abychom se zbavili semínek z ovoce. Základ pro polévku nalijeme do mísy, přidáme zakysanou smetanu a směs promícháme tak, aby se barvy hezky propojily.
Nádobu dáme do lednice a vychlazenou polévku servírujeme ozdobenou lžící smetany, nasekanou mátou a ovocem.