Mandlový koláč s broskvemi je lahodný a moc dobrý zákusek. Ke kávě, nebo k odpolednímu čaji je jako stvořený... (celý recept)
Mandlový koláč s broskvemi je lahodný a moc dobrý zákusek. Ke kávě, nebo k odpolednímu čaji je jako stvořený.
Sůl, cukr a mouku smícháme v míse. Pak přidáme nakrájené velmi studené máslo a vypracuj...
Mandlový koláč s broskvemi je lahodný a moc dobrý zákusek. Ke kávě, nebo k odpolednímu čaji je jako stvořený.
Sůl, cukr a mouku smícháme v míse. Pak přidáme nakrájené velmi studené máslo a vypracujeme těsto. Postupně přidáváme studenou vodu, až máme tuhé hladké těsto. Rozdělíme ho na polovinu, zabalíme do celofánu a uložíme do ledničky.
Cukr moučku a máslo v pokojové teplotě smícháme spolu s mandlovým těstem ve šlehači. Pak postupně přidáme rum a vejce a ušleháme hladkou náplň bez hrudek.
Na vále vyválíme z jednoho dílu připraveného těsta kruh, doprostřed rozprostřeme polovinu mandlové náplně tak, aby zbyl volný okraj těsta na přehnutí. Na náplň naskládáme plátky broskví. Pak okraje těsta přehneme a koláč necháme v chladnu 10 minut odležet.
Stejný postup uplatníme u druhé části těsta a pak oba připravené koláče potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem krupice.
Koláče přeneseme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 40 minut dozlatova. Po upečení je necháme na plechu 5 minut, pak je přendáme na pergamenový papír a necháme asi 20 minut chladnout.
Koláč je výborný s vanilkovou zmrzlinou.