recepty

Mandlovo-rýžový puding


Růžový pudink z vařené rýže v mléce a cukru budete milovat. Podává se studený i teplý a pochází z Indie. Připravte si tento delikátní orientální mls i vy doma...
(celý recept)

Růžový pudink z vařené rýže v mléce a cukru budete milovat. Podává se studený i teplý a pochází z Indie. Připravte si tento delikátní orientální mls i vy doma....

Ingredience receptu

  • 1 litr plnotučného mléka
  • 1/4 šálku rýže basmati (propláchnutý studenou vodou)
  • 1 šálek cukru
  • 1/2 – lžičky sušeného kardamonu
  • 5 lžic drcených mandlí
  • 1 lžička mandlové mouky ,prášku nebo velmi jamných drcených mandlí
  • 1 lžíce hrozinek
  • 1 lžička Ghee
  • 5 – 6 pestíků šafránu. (volitelné)
  • 2 lžíce vanilkové příchutě
  • 1 šálek šlehačky
  • špetka soli
  • * 1 šálek = 250 ml

Způsob přípravy

Na pánvi rozpustíme Ghee (přepuštěné máslo).

Potom do Ghee řidáme hrozinky a drcené mandle.Za stálého míchání několik minut orestujeme dozlatova. Směs přendáme do misky a necháme stranou.

Ve stejné pánvi si zahřejeme mléko na středním plameni. Jakmile se mléko začne vařit, přidáme rýži, mandlovou mouku a snížíme teplotu na minimum.

Pokračujeme ve vaření na nízkém stupni, dokud není rýže plně vařená a mléko zhoustlé. Občas puding zamícháme.

Jakmile je rýže uvařená, přidáme špetku soli, šafrán, kardamon, vanilkovou esenci a cukr a pokračujeme ve vaření na nízké teplotě po dobu 10-15 minut občas promícháme dokud se cukr úplně nerozpustí.

Nyní přidáme šlehačku a vaříme dalších 5 minut a nakonec přidáme restované rozinky s mandlemi.

Puding podáváme teplý nebo studený.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Mandlovo-rýžový puding.
Nebo hledejte podobné podle části názvu mandlovo-rýžový puding .
Hledat podobné recepty na internetu jako Mandlovo-rýžový puding

Naši partneři