Jeho původ najdete v Asii, ale učaroval nás také v Evropě. Lehký a zároveň osvěžující salát, hodící se do horkých letních dnů. Mango ochlazuje organismus, tedy jestli vám je horko, dejte si Mango salát. (celý recept)
Jeho původ najdete v Asii, ale učaroval nás také v Evropě. Lehký a zároveň osvěžující salát, hodící se do horkých letních dnů. Mango ochlazuje organismus, tedy jestli vám je horko, dejte si Mango salá...
Mrkev a cukety nakrájejte na tenké nudličky, nejlépe kráječem na julienne a zprudka opečte na pánvi na kapce oleje se špetkou soli. Ihned sundejte z pánve a dejte vychladit, aby zelenina zůstala křupavá. Cibuli, mango a ředkvičky nakrájejte na co nejmenší proužky, všechny bylinky nasekejte nahrubo a nakrájené ingredience včetně mrkve a cukety smíchejte dohromady.
Rýžové bún nudle zalijeme vroucí vodou a nechte pár minut odstát. V žádném případě nudle nevařte, i když vám to návod sděluje. Za zhruba 5 minut je slejte, zůstanou al dente a nelepí se k sobě, což je do salátů ideální.
Dresing je velmi jednoduchý, kokosové mléko dejte do misky, nasekejte chilli, zázvor, lemongrass naklepejte a pak konec stonku také nasekejte a přimíchejte do mléka. Dochuťte rybí omáčkou, limetkou, solí a pepřem, promíchejte.
Salát před podáváním promíchejte s vytvořeným dresingem, vychlazenými bún nudlemi a servírujte s nakrájeným tepelně upraveným masem nebo jen tak jako např. lehký oběd.