Maracuja v pěně z bílé čokolády je lahodný exotický moučník. Kromě toho maracuja obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je vápník, železo, vitamíny B a C. (celý recept)
Maracuja v pěně z bílé čokolády je lahodný exotický moučník. Kromě toho maracuja obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je vápník, železo, vitamíny B a C. Její dužina včetně hnědých semínek j...
Maracuja v pěně z bílé čokolády je lahodný exotický moučník. Kromě toho maracuja obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je vápník, železo, vitamíny B a C. Její dužina včetně hnědých semínek je šťavnatá, osvěžující a aromatická.
Nejprve v mikrovlnné troubě rozpustíme bílou čokoládu, kterou jsme před tím rozlámali na kousky. Po rozpuštění ji necháme trochu vychladnout.
Žloutky rozšleháme a přidáme do rozpuštěné čokolády,přidáme polovinu šlehačky a ušleháme do pěny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj přidáme moučkový cukr.
Polovinu ušlehaného sněhu vmícháme do čokoládové pěny a necháme několik hodin v chladnu.
Dužinu vydlabanou z maracuji včetně zrníček smícháme se zbytkem sněhu.
Do dezertních misek střídavě vrstvíme čokoládovou pěnu a krém s ovocnou dužinou a vychlazené podáváme.