Margotková buchta recept
Margotková buchta je výborný moučník ke kávě. Jeho velkou předností je i jednoduchá a rychlá příprava. A bude rozhodně chutnat dospělým i dětem.
Zdroj fotografie: Albert.cz
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 tyčinka Margot
- 1 lžíce rumu
- 100 ml rostlinného oleje
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 250 ml mléka
- olej na vymazání formy
- čokoládová poleva - nemusí být
Způsob přípravy
Prášek do pečiva rozmícháme v polohrubé mouce, přidáme k ní olej, cukr, vejce a mléko a vše ušleháme ve šlehači na hladké těsto. Nakonec přidáme rum a nastrouhanou tyčinku Margot.
Hotové těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. V troubě předehřáté na 180 stupňů buchtu pečeme asi 25 minut. Vyzkoušíme zapíchnutím špejle doprostřed moučníku zda je buchta upečená.
Hotovou buchtu necháme vychladnout a můžeme ji polít rozpuštěnou čokoládovou polevou. Ale i bez polevy bude skvělá.