Marináda na krkovici recept
Marináda na krkovici nebo i na jiný druh masa, je důležitou součástí vašeho grilování nebo pečení. I na ní záleží jak bude maso chutnat. Důležitá věc - raději nedávejte do marinády sůl, protože maso vysušuje. Solte maso až před tepelnou úpravou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce tekutého včelího medu
- 3 lžíce olivového oleje
- 5 lžic vinného octa
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička koriandru
- špetka mletého černého pepře
Způsob přípravy
Utřený česnek smícháme s medem, olejem, octem, protlakem a kořením. Vše dobře promícháme. Jednotlivé plátky krkovice marinádou důkladně potřeme a uložíme je v zakryté nádobě na 8 hodin do lednice.
Občas maso v nádobě obrátíme. Po uplynutí této doby (může být i delší) je maso připravené na grilování nebo jinou tepelnou úpravu.