Marinované vepřové řízky pečené v troubě recept
Marinované vepřové řízky pečené v troubě jsou pikantní a podáváme je třeba jen se zeleninovými saláty. Smažené hranolky nebo dušená rýže jsou ale také další možné přílohy.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové řízky
- 3 utřené stroužky česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 vejce
- 1,5 lžíce solamylu
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Vejce rozšleháme se solí, pepřem, solamylem, hořčicí a utřeným česnekem. Touto směsí potřeme dobře naklepané vepřové řízky a uložíme je do ledničky na několik hodin, nejlépe do druhého dne.
Druhý den si troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Řízky naskládáme do pekáče vymazaného olejem a pečeme v troubě po obou stranách. Asi po 20 až 30 minutách by měly být řízky upečené a můžeme je podávat s vybranou přílohou.