recepty

Marinované vepřové řízky pečené v troubě


Marinované vepřové řízky pečené v troubě jsou pikantní a podáváme je třeba jen se zeleninovými saláty. Smažené hranolky nebo dušená rýže jsou ale také další možné přílohy...
(celý recept)

Marinované vepřové řízky pečené v troubě jsou pikantní a podáváme je třeba jen se zeleninovými saláty. Smažené hranolky nebo dušená rýže jsou ale také další možné přílohy....

Ingredience receptu

  • 4 vepřové řízky
  • 3 utřené stroužky česneku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 vejce
  • 1,5 lžíce solamylu
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře
  • rostlinný olej

Způsob přípravy

Vejce rozšleháme se solí, pepřem, solamylem, hořčicí a utřeným česnekem. Touto směsí potřeme dobře naklepané vepřové řízky a uložíme je do ledničky na několik hodin, nejlépe do druhého dne.

Druhý den si troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Řízky naskládáme do pekáče vymazaného olejem a pečeme v troubě po obou stranách. Asi po 20 až 30 minutách by měly být řízky upečené a můžeme je podávat s vybranou přílohou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu marinované vepřové řízky pečené troubě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Marinované vepřové řízky pečené v troubě

Naši partneři