Marmeláda z rajčat je překvapivě dobrá a máte-li velkou úrodu domácích rajčátek, stojí za to tenro recept vyzkoušet. Marmeláda se totiž v kuchyni vždycky hodí. (celý recept)
Marmeláda z rajčat je překvapivě dobrá a máte-li velkou úrodu domácích rajčátek, stojí za to tenro recept vyzkoušet. Marmeláda se totiž v kuchyni vždycky hodí....
Rajčata omyjeme, nakrájíme na menší kousky a ve velkém hrnci je zvolna rozvaříme za občasného míchání. Trvá to přibližně 1 hodinu. Po této době k nim přidáme cukr a vanilkový cukr a znovu vše vaříme další hodinu.
Před koncem vaření přidáme Pektogel, kyselinu citronovou a rum a marmeládu dobře promícháme.
Hotovou marmeládu nalijeme do čistých sklenic, zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.