Marmeláda z rebarbory recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí

Marmeláda z rebarbory je na rozdíl od jiných marmelád příjemně nakyslá. Proto se tak skvěle hodí jako náplň do buchet i koláčů.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1000 g oloupané rebarbory
  • 500 g cukru krupice
  • 1 citron
  • voda


Způsob přípravy

Dobře oloupanou rebarboru nakrájíme na menší kousky. V širokém kastrole ji pak s trochou vody přivedeme k varu. Zvolna a za stálého míchání vaříme rebarboru až do rozvaření. Vodu přidáváme podle potřeby.

Do rozvařené rebarbory zamícháme cukr a šťávu z jednoho citronu. Dále za stálého míchání marmeládu vaříme, dokud nezhoustne.

Hotovou marmeládou naplníme sterilizované sklenice a uzavřeme je víkem. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme marmeládu vychladnout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Marmeláda z rebarbory recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Marmeláda z rebarbory.
Nebo hledejte podobné podle části názvu marmeláda rebarbory .
Hledat podobné recepty na internetu jako Marmeláda z rebarbory

Kde najít informace



×